Sida 1 av 1

K: Förstoringsapparat

PostatCOLON 21 februari 2022, 19:41
av Printombudsmannen
Hej.
Grön på forumet och testar min lycka här i hopp om att hitta vad jag söker. Kort bakgrund: Jobbade proffessionellt som fotograf fram till att digitalt tog över helt i princip. Sadlade om till ett jobb inom skrivande. Nu, sent omsider har jag insett hur mycket jag saknar analog fotografering, hantering av film plus printar. Tror i ärlighetens namn att jag var en bättre kopist än fotograf. Har dock kvar min gamla Pentax 6x7 och mina kära objektiv. Planen är nu att bygga ett permanent mörkrum här hemma och eftersom jag varit MIA i typ 20 år minns jag inte vad som gäller längre. "Växte upp" med en Laborator 138 (tror jag) när jag assade (printade iaf 6x6 ,6x7, 9x12) och undrar om det finns några sådana kvar ute i landet. Är intresserad av en pålitlig förstoringsapparat med sylvassa gluggar till 120-film primärt. Gärna Durst men jag gissar att det inte går att vara för kräsen givet att jag är sist på bollen.
Vet du var man kan vända sig? Utöver Blocket, Tradera, Finn.no eller Facebook? Känner du någon som har en apparat av god kvalitet som samlar damm (inte för mycket)? Hör av dig i så fall. Jag är villig att ta mig runt i landet om så behövs.

Stort tack på förhand. Alla tips eller direkta sälj mottages varmt.

Re: K: Förstoringsapparat

PostatCOLON 23 februari 2022, 22:58
av Observera
Hej och välkommen.

Det har sålts ett par laborator på blocket senaste månaderna och det finns en Durst 670 i Allingsås just nu.
De dyker alltid upp.
Det gäller dock att vara snabb och dessutom kunna hämta.

Re: K: Förstoringsapparat

PostatCOLON 24 februari 2022, 10:16
av Printombudsmannen
Tack för tips. Jag ska hålla utkik och vara på tårna.

Re: K: Förstoringsapparat

PostatCOLON 28 februari 2022, 18:14
av johan_lindgren
Dom dyker även upp på fotosidans köp&sälj, Jag och en kompis nappade på en 138 och en 139 som skänktes bort i Karlsborg under förra sommaren, någon hade dock redan norpat 138'an men vi fick med oss en 139'a hem iaf, så visst händer det men man få vara snabb när det väl dyker upp. Andra vill ha drygt 10k för en 138'a.

Re: K: Förstoringsapparat

PostatCOLON 9 augusti 2022, 13:38
av Observera
Hur gick det med ditt sökande?
Jag har ett par apparater som blivit över.
Bl.a en Durst M605 samt en Dunco Color II 66C.

@Printombudsmannen
Hör av dig om de är intressanta.

Re: K: Förstoringsapparat

PostatCOLON 13 augusti 2022, 17:44
av Printombudsmannen
Hej igen.
Tack för frågan. Jag fick tag på ett i princip komplett mörkrum med en Laborator 1200 och CLS500 nere i Uddevalla. Har precis byggt klart mörkrummet och letar nu ett par reservdelar till CLS:en. Vet inte exakt vad delarna heter men det är fästanordningarna till armarna för justering av densitet och magenta där gummit har gett upp. Jag är sjukt nöjd och stolt över mitt bygge, har vanligtvis tummen mitt i handen men har helt själv lyckats bygga mellanvägg, stommar och bänkskiva av golvplank. Även plåtat lite 120 under sommaren. Ska bli roligt att komma igång igen.

Re: K: Förstoringsapparat

PostatCOLON 13 augusti 2022, 22:24
av Observera
Grattis!
Och vad roligt att höra om ett rejält projekt!
När du börjar komma igång får du gärna posta en bild på det hela.

Re: K: Förstoringsapparat

PostatCOLON 14 augusti 2022, 15:41
av Printombudsmannen
Yes, lovar att återkomma med bilder.